fbpx

Het wordt weer warm…waarom jaloezieën dé oplossing zijn om in huis een aangename temperatuur te krijgen én houden!

Jaloezieën zijn zeer geschikt om op warmte dagen warmte te weren in huis. Maar ze werken ook isolerend. Onze experts leggen je graag uit waarom:

  1. Regulering van natuurlijk licht: Jaloezieën bieden de mogelijkheid om de hoeveelheid natuurlijk licht die je huis binnenkomt te reguleren. Door de lamellen te draaien of op te trekken, kun je de inval van zonlicht beperken. Op momenten van intense hitte of fel zonlicht kun je de jaloezieën sluiten om de warmteoverdracht te verminderen.
  2. Reflectie van zonlicht: Jaloezieën met lichte kleuren en glanzende afwerkingen hebben de eigenschap om het zonlicht te reflecteren in plaats van het te absorberen. Hierdoor blijft de warmte buiten en wordt de binnentemperatuur aanzienlijk verlaagd. Het gebruik van reflecterende materialen zoals aluminium jaloezieën kan vooral effectief zijn bij het weren van warmte.
  3. Isolatie: Jaloezieën kunnen ook een isolerend effect hebben. Houten jaloezieën, bijvoorbeeld, bieden een extra laag isolatie tussen het raam en de kamer. Dit helpt bij het verminderen van warmteoverdracht van buiten naar binnen en vice versa. Hierdoor blijft de warmte buiten tijdens hete zomerdagen en blijft de warmte binnen tijdens koude winterdagen.

Opmerking plaatsen

Hulp nodig?
Jaloezieentekoop.nl