fbpx

Beschrijving

Hier tref je alle productspecificaties
Je hebt interesse in houten jaloezieën, een natuurlijk product wat met uiterste zorg en aandacht geheel met de hand zal worden vervaardigd. Dit product kent vele mogelijkheden. Wat mag je van dit product verwachten?

Toepassing:
– middelgrote tot grote ramen
– draaikiepramen (met spangeleiders)

Afmetingen bovenbak (diepte x hoogte):

Universele steun

Plafondsteun


Klemsteun

Montage boven een openslaand raam
Mogelijke gevolgen: beperking van de beweging van een naar binnen openslaand raam. Houten jaloezieën kunnen in opgetrokken toestand een flink pakket houden. Indien dit pakket voor je naar binnen slaande ramen hangt, kan dit de draaicirkel van je raam in meer of mindere mate beperken. We kunnen het pakket vooraf inschatten aan de hand van de bestelhoogte.

Montage op een draai-(kiep)raam
Het is in een aantal gevallen mogelijk een jaloezie op een draai-kiepraam te monteren met zogenaamde spangeleiders. Je behoudt dan de kiepfunctie, maar beperkt mogelijk wel de draaifunctie bij het open draaien van het raam, immers de jaloezie kan dan bij een draaiing tegen de zijwand aan komen. Dit kan de draaicirkel van je raam in meer of mindere mate beperken en is afhankelijk van de situatie. Mogelijk moet je de jaloezie dicht draaien of zelfs ophalen om het raam te kunnen bedienen.

Montage van meerdere jaloezieën naast elkaar
Indien je meerdere producten naast elkaar hangt is het noodzakelijk dit aan ons door te geven als je de lamellen wilt uitlijnen (op 1 lijn hangen). Het volledig op 1 lijn hangen van de lamellen kan desondanks niet worden gegarandeerd (tolerantie van ca 5mm).
Bij draaikiepramen in combinatie met vaste ramen naast elkaar is de montagepositie van de jaloezieën op draaikiepramen in vrijwel alle gevallen afwijkend (meestal lager) dan de positie op de vaste ramen. De lamellen zijn dan vrijwel nooit op 1 lijn te hangen.

Privacy en verduistering
Houten jaloezieën zijn eenvoudig instelbaar voor de ideale lichtinval en gewenste privacy. In gesloten toestand houden ze ook licht tegen. De lamellen van jaloezieën sluiten nooit volledig. Door de lichtkieren aan de zijden, maar ook tussen de lamellen door, is het dan ook geen verduisteringsproduct.

Gewicht en bediening: garantie en gevolgen van grote jaloezieën
Basswood heeft een laag soortelijk gewicht. Daarmee houden we de jaloezie zo licht mogelijk. Door nieuwe technieken en hoge kwaliteit onderdelen zijn we in staat om grote jaloezieën uit 1 deel te produceren. Indien je jaloezieën nodig hebt die relatief zwaar zijn, maken we daarvan melding op de site. Dit geeft meer kans op slijtage aan koorden en mechanieken.

Smalle jaloezieën
Jaloezieën die zeer smal zijn kunnen niet zomaar uitgevoerd worden met bediening aan 1 zijde. Je bent dan verplicht de bediening over 2 zijden te verdelen.

Smalle, zeer hoge jaloezieën
Jaloezieën met 2,5 x meer hoogte dan breedte kunnen gaan scheefhangen. Daarop geldt geen garantie.

Kleuren, kleurverschillen, verkleuring
We adviseren jaloezieën in 1 ruimte altijd ineens te bestellen. Hiermee voorkom je kleurverschillen tussen verschillende leveringen materiaal-voorraad. Onze jaloezieën worden gekleurd met uv-bestendige lakken. Desondanks is vervaging van de kleur op lange termijn van met name donkere kleuren niet geheel uit te sluiten. Vervaging van kleur door uv-straling valt niet onder garantie.

Houten jaloezieën in combinatie met vocht- en temperatuurverschillen
Houten jaloezieën zijn geen vocht-bestendige producten. Als gevolg van contact met vocht of damp kan de laklaag aangetast worden of lamellen gaan buigen of torderen. Voor vochtige ruimtes of ruimtes die blootstaan aan temperatuur- en vochtschommelingen adviseren we andere producten (kunststof of aluminium) te kiezen. Bij het plaatsen van houten jaloezieën in deze ruimtes vervalt de garantie.

Hout is een natuurproduct
Kleine oneffenheden in het hout zijn karakteristiek voor dit product en dragen bij aan de natuurlijke uitstraling. Ze zijn geen reden voor reclamatie.

Ladderkoord of ladderband?
Standaard voeren we de jaloezieën uit met dunne koordladders. Naar keuze kunt u een 10mm, 25mm of zelfs 38mm brede ladderband kiezen, in diverse kleuren. De koorden of banden zijn de ondersteuning van de lamellen en dus noodzakelijk voor de balans in een jaloezie.

De breedte van de jaloezie is bepalend voor het aantal banden op een jaloezie. De afstand tussen de banden (of koorden) kan daarom afwijken tussen jaloezieën met ongelijke breedte. Dit is niet te voorkomen. Ook de positie van de koorden of banden kan niet worden gewijzigd.

Child Safety Wetgeving
Al onze producten voldoen aan de nieuwste wetgeving op het gebied van kindveiligheid. Aan de hand van de montagehoogte (de positie waar het product wordt gemonteerd, gemeten vanaf de grond), wordt de lengte van de bedieningskoorden bepaald. Te lange koorden zijn een gevaar voor kleine kinderen die verstrikt kunnen raken in de koorden met mogelijk ernstige gevolgen. We omarmen de richtlijnen en zijn ook wettelijk verplicht ons hieraan te houden. Dit kan leiden tot kortere bedieningskoorden dan u mogelijk zou wensen.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@jaloezieentekoop.nl of via WhatsApp.

In deze link tref je de inmeetinstructies respectievelijk de montage-instructies aan. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice via info@jaloezieentekoop.nl of WhatsApp.

Vraag 1: Is er een meetservice beschikbaar?
We meten niet op locatie. Maar, we kunnen je wel ondersteunen bij het meten. Neem contact met ons op zodat je snel kunt bestellen.

Vraag 2: Is er een montageservice beschikbaar?
Nee, we leveren de jaloezieën aan met en duidelijke montagehandleiding voor zelfmontage.

Houten jaloezieën Basswood 50mm

35.00

Stel uw product samen
Kies hier de lamelkleur. TIP: vraag altijd gratis kleurstalen aan om de juiste kleur te bepalen.
Geef de breedte op in mm, bijvoorbeeld "1210". Maximale breedte: 2720mm. Voor bredere jaloezieën verwijzen we je naar onze 50mm XL collectie. ! bestelmaten zijn blijvende productiematen. Raadpleeg de inmeetinstructies voor uitleg.
Geef de hoogte op in mm, bijvoorbeeld "1895". Maximale hoogte 4000mm. ! bestelmaten zijn blijvende productiematen. Raadpleeg de meethulp (rechter kantlijn) voor uitleg. De hoogte wordt zo goed mogelijk benaderd, echter om technische redenen zijn kleine afwijkingen mogelijk.
Standaard uitvoering: ladderkoord.

Naar keuze uit te voeren met stoffen ladderband.
De bediening kies je van binnen uit bekeken: - Ophalen: met koord. - tuimelen: met koord. - breedte <400mm: bediening verplicht aan 2 zijden
- Universele steun: wand- of plafondmontage. - Universele steun met klemsteun: voor montage op draaikiepraam zonder schroeven - Plafondsteun: alleen plafondmontage. - 12mm of 19mm wandsteun: voor wandmontage bij klinken of andere uitstekende delen.
Metalen spangeleiders (draad) Voor montage op draaikiepramen. De jaloezieen kun je blijven tuimelen en ophalen. Waarschuwing: - montage van een product op een (draaikiep)raam kan de draaicirkel van het raam beperken!! - Bij gebruik van de klink moet de jaloezie dicht of omhoog om de klink te bedienen.
Jaloezieentekoop_27mm_zijgeleider_geschroefd.png Jaloezieentekoop_27mm_zijgeleider-zonder-schroeven_1.png
1. Je jaloezie wordt standaard geleverd met een rechte, houten sierlijst: 4mm breder dan de bestelbreedte. 2. Ingeval van een "op de dag" montage is het mogelijk het sierprofiel aan beide zijden fraai af te laten werken, dit heet "sierlijst met zijden". Let op : Een sierprofiel met 2 afgewerkte zijden is 25-30mm breder dan de bestelbreedte. 3. of 4. een sierlijst met 1 afgewerkte zijde 5. geen sierlijst
Hoe hoog hangt dit product, gemeten vanaf de grond? We bepalen hiermee de lengte van de bedieningskoorden.
Jonge kinderen kunnen gewurgd worden door lussen in trekkoorden, kettingen, banden en binnenkoorden, aanwezig voor de werking van dit product. Om wurging en verstrikking te vermijden, houd koorden op een afstand van jonge kinderen. Koorden kunnen rond de nek van kinderen gewikkeld raken. Houd bedden, wiegen en meubels weg van raamdecoratiekoorden. Knoop de koorden niet samen. Zorg ervoor dat koorden niet draaien en een lus maken. Gebruik te allen tijde de meegeleverde koordspanners.
Bijvoorbeeld: "Slaapkamer 1". Geef aan welke ruimte dit is. Let op: - garantie vervalt bij gebruik van houten jaloezieën in vochtige ruimtes of schade aan de producten, ontstaan door vocht of spatwater. - jaloezieën nemen in gesloten toestand veel licht weg maar het zijn geen verduisteringsproducten.

Verwachte levering

12 tot 15 werkdagen

Beschrijving

Hier tref je alle productspecificaties
Je hebt interesse in houten jaloezieën, een natuurlijk product wat met uiterste zorg en aandacht geheel met de hand zal worden vervaardigd. Dit product kent vele mogelijkheden. Wat mag je van dit product verwachten?

Toepassing:
– middelgrote tot grote ramen
– draaikiepramen (met spangeleiders)

Afmetingen bovenbak (diepte x hoogte):

Universele steun

Plafondsteun


Klemsteun

Montage boven een openslaand raam
Mogelijke gevolgen: beperking van de beweging van een naar binnen openslaand raam. Houten jaloezieën kunnen in opgetrokken toestand een flink pakket houden. Indien dit pakket voor je naar binnen slaande ramen hangt, kan dit de draaicirkel van je raam in meer of mindere mate beperken. We kunnen het pakket vooraf inschatten aan de hand van de bestelhoogte.

Montage op een draai-(kiep)raam
Het is in een aantal gevallen mogelijk een jaloezie op een draai-kiepraam te monteren met zogenaamde spangeleiders. Je behoudt dan de kiepfunctie, maar beperkt mogelijk wel de draaifunctie bij het open draaien van het raam, immers de jaloezie kan dan bij een draaiing tegen de zijwand aan komen. Dit kan de draaicirkel van je raam in meer of mindere mate beperken en is afhankelijk van de situatie. Mogelijk moet je de jaloezie dicht draaien of zelfs ophalen om het raam te kunnen bedienen.

Montage van meerdere jaloezieën naast elkaar
Indien je meerdere producten naast elkaar hangt is het noodzakelijk dit aan ons door te geven als je de lamellen wilt uitlijnen (op 1 lijn hangen). Het volledig op 1 lijn hangen van de lamellen kan desondanks niet worden gegarandeerd (tolerantie van ca 5mm).
Bij draaikiepramen in combinatie met vaste ramen naast elkaar is de montagepositie van de jaloezieën op draaikiepramen in vrijwel alle gevallen afwijkend (meestal lager) dan de positie op de vaste ramen. De lamellen zijn dan vrijwel nooit op 1 lijn te hangen.

Privacy en verduistering
Houten jaloezieën zijn eenvoudig instelbaar voor de ideale lichtinval en gewenste privacy. In gesloten toestand houden ze ook licht tegen. De lamellen van jaloezieën sluiten nooit volledig. Door de lichtkieren aan de zijden, maar ook tussen de lamellen door, is het dan ook geen verduisteringsproduct.

Gewicht en bediening: garantie en gevolgen van grote jaloezieën
Basswood heeft een laag soortelijk gewicht. Daarmee houden we de jaloezie zo licht mogelijk. Door nieuwe technieken en hoge kwaliteit onderdelen zijn we in staat om grote jaloezieën uit 1 deel te produceren. Indien je jaloezieën nodig hebt die relatief zwaar zijn, maken we daarvan melding op de site. Dit geeft meer kans op slijtage aan koorden en mechanieken.

Smalle jaloezieën
Jaloezieën die zeer smal zijn kunnen niet zomaar uitgevoerd worden met bediening aan 1 zijde. Je bent dan verplicht de bediening over 2 zijden te verdelen.

Smalle, zeer hoge jaloezieën
Jaloezieën met 2,5 x meer hoogte dan breedte kunnen gaan scheefhangen. Daarop geldt geen garantie.

Kleuren, kleurverschillen, verkleuring
We adviseren jaloezieën in 1 ruimte altijd ineens te bestellen. Hiermee voorkom je kleurverschillen tussen verschillende leveringen materiaal-voorraad. Onze jaloezieën worden gekleurd met uv-bestendige lakken. Desondanks is vervaging van de kleur op lange termijn van met name donkere kleuren niet geheel uit te sluiten. Vervaging van kleur door uv-straling valt niet onder garantie.

Houten jaloezieën in combinatie met vocht- en temperatuurverschillen
Houten jaloezieën zijn geen vocht-bestendige producten. Als gevolg van contact met vocht of damp kan de laklaag aangetast worden of lamellen gaan buigen of torderen. Voor vochtige ruimtes of ruimtes die blootstaan aan temperatuur- en vochtschommelingen adviseren we andere producten (kunststof of aluminium) te kiezen. Bij het plaatsen van houten jaloezieën in deze ruimtes vervalt de garantie.

Hout is een natuurproduct
Kleine oneffenheden in het hout zijn karakteristiek voor dit product en dragen bij aan de natuurlijke uitstraling. Ze zijn geen reden voor reclamatie.

Ladderkoord of ladderband?
Standaard voeren we de jaloezieën uit met dunne koordladders. Naar keuze kunt u een 10mm, 25mm of zelfs 38mm brede ladderband kiezen, in diverse kleuren. De koorden of banden zijn de ondersteuning van de lamellen en dus noodzakelijk voor de balans in een jaloezie.

De breedte van de jaloezie is bepalend voor het aantal banden op een jaloezie. De afstand tussen de banden (of koorden) kan daarom afwijken tussen jaloezieën met ongelijke breedte. Dit is niet te voorkomen. Ook de positie van de koorden of banden kan niet worden gewijzigd.

Child Safety Wetgeving
Al onze producten voldoen aan de nieuwste wetgeving op het gebied van kindveiligheid. Aan de hand van de montagehoogte (de positie waar het product wordt gemonteerd, gemeten vanaf de grond), wordt de lengte van de bedieningskoorden bepaald. Te lange koorden zijn een gevaar voor kleine kinderen die verstrikt kunnen raken in de koorden met mogelijk ernstige gevolgen. We omarmen de richtlijnen en zijn ook wettelijk verplicht ons hieraan te houden. Dit kan leiden tot kortere bedieningskoorden dan u mogelijk zou wensen.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op via info@jaloezieentekoop.nl of via WhatsApp.

In deze link tref je de inmeetinstructies respectievelijk de montage-instructies aan. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice via info@jaloezieentekoop.nl of WhatsApp.

Vraag 1: Is er een meetservice beschikbaar?
We meten niet op locatie. Maar, we kunnen je wel ondersteunen bij het meten. Neem contact met ons op zodat je snel kunt bestellen.

Vraag 2: Is er een montageservice beschikbaar?
Nee, we leveren de jaloezieën aan met en duidelijke montagehandleiding voor zelfmontage.

Hulp nodig?
Jaloezieentekoop.nl